pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Реконструкция на гърдата след онкологична операция връща самочувствието на жените, преминали през изпитанието Рак на гърдата.

Реконструкция на гърдата след онкологична операция връща самочувствието на жените, преминали през изпитанието Рак на гърдата.
Историята на една пациентка на д-р Кенолов, преминала през всички етапи на лечение на заболяването

Всичко започва през ноември миналата година, когато И.Ч., на 44 г. от Украйна, напипва бучка в дясната си гърда. На пациентката е назначена мамография, която доказва наличието на туморен процес. Следва кор биопсия , която констатира злокачествено образувание, подходящо за операция. Онкологичната операция е извършена през февруари 2023 г. от д-р Кенолов и  д-р Киселков. След детайлно обсъждане на случая се взема решение за едномоментно премахване млечната жлеза и част от лимфните възли, както и ареоломамиларния комплекс поради близостта на тумора до него.  На мястото на отстранената гърда е поставена временна протеза – експандер. Следоперативно онкокомисията препоръчва на пациентката провеждане на 6 курса  химиотерапия, като поради радикалното премахване на млечната жлеза лъчетерапия не е препоръчана.

6 месеца след проведената онкологична операция  и след възстановяване от химиотерапията И.Ч. е решена на вторият етап от онкологичното си лечение - реконструкция, която да върне самочувствието й на жена и да й даде по-голяма сигурност за бъдещето. Втората операция е извършена през септември  от д-р Кенолов и екипа му. По настояване на пациентката, с оглед превенция, е премахната и другата й млечна жлеза, като този път аероломамиларният комплекс е запазен. В рамките на същата операция,  от дясната гърда е експлантирана временната протеза и на мястото на двете отстранени гърди са поставени постоянни силиконови импланти. Част от ареоломамиларния комплекс на здравата гърда е използван, за да бъде реконструиран такъв на гърдата, на която той липсва. И.Ч. е изписана 48 часа след успешна реконструкция на двете гърди и двата ареоломамиларни комплекса, в отлично здравословно състояние, самочувствие и усмивка на лицето. Благодарим й за доверието и й желаем да е много здрава.

Ракът на млечната жлеза е диагноза, с която се срещат много жени в различни възрасти. Реконструкцията на гърдата е  етап от лечението, който може да се извършва едномоментно с деструктивната част, като методите, по които тя може да се осъществи, са различни: със собствени тъкани, с импланти или комбинация от двете – за всеки пациент пластичният хирургът преценява индивидуално. Хирургичното лечение е комплексно и се осъществява от мултидисциплинарен екип, който следи пациента от момента на поставяне на диагнозата до извършването на реконструкцията. При пациентките, преминали през заболяването рак на гърдата, възстановителната хирургия не е въпрос на суета, а част от процеса на пълното им възстановяване – тя намалява значително психологическите травми от преживяното и помага на дамите да се чувстват отново пълноценни.

Д-р Кенолов и екипът му подкрепят инициатива Октомври  – световен месец за борба с рака на гърдата. През целия месец всички консултации при д-р Кенолов във връзка с реконструкция на гърдата са безплатни, след предварително уговорен час на тел. 089 999 58 68.

Изпратете запитване на:

Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Ще се свържем с Вас възможно най-скоро!

За да продължите, трябва да се съгласите с Декларацията за поверителност (GDPR) на Vivaclinic.bg

Моля изчакайте

Или се свържете:

Имейл: dr.kenolov@gmail.com
Телефон: +359 899 99 58 68
Работно време: май - септември: денонощно 24/7 октомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00
Адрес: Вива клиник, 8240 Стария възел, Слънчев бряг