pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Оформяне на брадичката с имплант

Оформяне на брадичката с имплант
Пластиката на зоната на брадата с имплант е хирургическа интервенция, при коята долната част на лицето в областта на ментума,  се подобрява формата и проекцията. Това се постига чрез използване на биосъвместим имплант  и последващото му фиксиране с титаниеви винтове. Разрезите са в устната кухина или в гънка под брадичката. Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Тази интервенция може да се извършва само по хирургичен път .Нехирургичните методи за моделиране на брадичката не могат да доведат до желания резултат и трайност на ефекта.

Ментопластиката може да се извърши по всяко време след пълното анатомично формиране на долната челюст, което става към 18 годишна възраст.
Операцията продължава около 60 -90 мин., като пациентът остава под наблюдение в клиниката за 24 часа. Противопоказано е, предоперативно използването на медикаменти свързани с удължаване времето на кървене и съсирване. При наложителната им употреба по медицински показания е наложително да уведомите вашият пластичен хирург. Следоперативно се налага хигиена на устаната кухина с антисептични разтвори за 5 до 7 дни. Шевовете на оперативния разрез се саморазграждат. Забранява се приема на твърди и топли храни за период от 21 дни.