pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Бразилски лифтинг на седалището

Бразилски лифтинг на седалището
“Бразилският лифтинг” на седалището е процедура, чиято цел е да контурира седалището чрез трансплантиране на собствена мастна тъкан, придобита посредством липосукция .

Посредством липосукция   се набавя мастната тъкан от области като – корем, гръб или бедра. Взетите мазнини се обработват по специфичен начин в стерилна среда интраоперативно и се трансферират в зоната на седалището. Операцията се извършва под обща анестезия . Част от автотрансплантираната тъкан се резорбира през първите няколко седмици , което налага необходимостта първоначално от хиперкорекция. В следствие на тази тъканна резорбция често се налага повтаряне на тази интервенция с цел постигане на желаният резултат. Крайният резултат се презентира след около 5 месеца.

Най-честите нежелани последствия са кървене ,кръвонасядане  и оток.За да се минимизират усложненията  от операцията, е необходимо  педантично спазване на следоперативните препоръки по време на възстановителният ви период. Пушенето възпрепятства заздравяването и увеличава риска от компликации. Трябва да спрете приема на аспирин или лекарства, които увеличават риска от кървене.  Ще трябва да носите  специално компресионно бельо, което ще  подпомогне конформирането на седалището ви. Еластичното медицинско белъо се носи непрекъснато в продължение на два месеца. Първите няколко дни ще трябва да спите по корем, не трябва да сядате освен при крайна необходимост. Може да започнете упражнения и физически натоварвания след като изминат два месеца от вашата операция. При нормален оперативен и следоперативен период резултатите са дълготрайни!