pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Оформяне с импланти

Оформяне с импланти
Повдигане и уголемяване на седалището посредством импланти

Имплантите са вариант за постигане на обем и желана форма на седалището. При тази процедура се поставя силиконов имплант през достъп , който е скрит в горната част на гънката между двете  седалищни половини. Ще ви бъдат поставени дренажи за отвеждане на следоперативната секреция  от зоната на имплантация. Процедурата се извършва под обща анестезия и е с продължителност приблизително 2 часа. Пушенето възпрепятства заздравяването и увеличава риска от усложнения. Приема на аспирин или лекарства които увеличават риска от кървене се забранява 7 дни преди операцията.

Ще трябва да носите  специално компресионно бельо , което ще оформя седалището ви в новата му форма в рамките на 8 седмици.През първите няколко дни ще трябва да спите по корем. В първите седмици не трябва да сядате възможно най дълго през активният ви период на деня. Директен натиск върху имплантите е противопоказан в първите два месеца. Крайният резултат ще може да видите след 6 месеца

Месец след операцията на седалището чрез импланти, може да се върнете на работа, но трябва да използвате омекотяваща подложка . След третата седмица може  да шофирате на кратки разстояния. Физически упражнения са препоръчителни едва след период от 2 месеца. При нормални условия, резултатите са дълготрайни.

Както при всяка  операция  и тук  има рисковете и те са от кървене, отоци, дехисценция на раната, инфекции, промяна в позицията на импланта водещо до асиметрии и др.За да може да се намалят до максимум рисковете от операцията,  е необходимо педантично изпълняване на  всички препоръки дадени ви от вашият хирург, както преди, така и след операцията.