pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Пластика на ушните лобулуси

Пластика на ушните лобулуси
Какво представлява пластиката на ушните лобулуси?

Оперативната интервенция за пластика на меките висулки (лобусите) на ушите се състои в намаляване, увеличаване или възстановяване. Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Оперативна интервенция:Същността  на операцията се състои в моделиране на ушната висулка посредством  спегифични хирургични техники. Белегът е много фин . Риск за пациента няма!

Времетраене: 45-60 минути

Анестезия: В зависимост от показанията лобулопластиката се извършва с локална или обща анестезия.

Постоперативни отклонения:Пациентите рядко изпитват болка, която при нужда успешно се контролира с аналгетици, лек дискомфорт за 2-3 дни;Изтръпналост на тъканите в съседство за около 2 седмици.

Рискове:Асиметрия. Възпаление . Деформации.  Приемът на Аспирин е забранен 7 дни преди операция, тъй като повишава риска от кървене по време на и след операцията.

Възстановяване:Превръзката се сваля на втория ден след операцията и може да се измие главата.  След 10-тия ден конците се свалят или ако са резорбируеми отпадат самостоятелно.  Физически натоварвания след 10 дни. Окончателен резултат е видим почти веднага.

Коя е най-подходящата възраст за лобулупластика?

Тази операция може да се извърши по всяко време след пълното анатомично формиране на хрущялите на ушните миди, което е към 7-8 годишна възраст.