pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Белт липектомия

Белт липектомия
Белтлипектомията е хирургическа интервенция, при която се съчетава премахването на излишък от кожа и подкожна мастна тъкан в долната част на корема , ханша, долната част на гърба и седалището. Разрезът се позиционира в долната част на корема  и гърба за да остане скрит в бельото. Предишните операции в областта на корема и гърба може да намалят ефекта  от операцията. При жени, след цезарово сечение, оперативния цикатрикс може да бъдат направен по вече съществуващият. За подпомагане на изтичането на излишната кръв и флуид, може да бъде поставен дренаж.

Времетраене:  четири  до шест часа.

Анестезия:обща ендотрахеална

Болничен престой: Необходим е престой в здравно заведение с разкрити болнични легла -  2 дни.

Странични ефекти: Временно изявяващи се дискомфорт, болки, оток, кръвоносядания, променена чувствителност на кожата и други описани в информираното съгласие.

Постоперативни усложнения: Инфекция. Кръвоизлив. Некроза. Келоиди. Белодробна емболия.

Възстановяване:
Пациентът може да се върне на работа след 2 седмици. Физическо натоварване с участие на коремните мускули може да започне след  6 седмици. Избледняването на белезите отнема от 3 месеца до 1 година, понякога повече. Новата визия на стегнат и плосък корем ще се запази при условие че, поддържате фигурата и теглото си относително постоянно