pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Липосукция на анатомична зона

Липосукция на анатомична зона
Липосукцията, не е метод за отслабване! Това е метод за скулптуриране на тялото. Посредтвом него се оформят определени части от тялото като се премахват натрупаните мастни депа, подобрявайки пропорциите и контура. Липосукцията може да се извършва  заедно с други процедури на естетичната хирургия като лифтинг, намаляване на гърдите при гинекомастия, абдоминопластика.

Оперативна интервенция:
Липосукцията е метод за контуриране на тялото чрез разрушаване и аспирация на мастна тъкан от зони с повишено натрупване на мазнини. Нарича се още липоскулптура. Операцията се осъществява с помощта на специални инструменти наречени канюли, които са свързани с аспирациона система. Чрез тях, мазнините се разбиват и изнасят от тялото. Когато от една  област се аспирира голямо количество мастна тъкан, се поставят стягащи колани или чорапогащници, които подпомагат адаптирането на кожата  към новите контури. Метода се използва успешно и за отстраняване на подкожни тумори от мастна тъкан, наречени липоми.
Липофилингът представлява инжектиране на собствена мастна тъкан с цел увеличаване обема на външни органи, попълване на бръчки или области от тялото с понижен релеф.

Времетраене:
От 1 до 2 часа, в зависимост от броя на третираните области.

Анестезия:
Най-често се извършва под обща анестезия. Възможно е провеждане на процедурата под комбинирана - венозна и локална анестезия.

Болничен престой:
Извършва се амбулаторно или в болнична обстановка, с престой до 24ч.

Постоперативни отклонения:
Временно изявяващи се дискомфорт, болки, оток, кръвонасядания, променена кожна чувствителност. Отминават най-често за срок от 5 до 14 дни, рядко до един месец. Чувствителността на кожата се възстановява по-бавно  до 3 месеца.

Рискове:
Инфекция. Поява на  неравности по кожата. Асиметрия. Образуване на подкожни течни колекции - сероми. Нарушен електролитен баланс  в организма - при премахване на големи количества мастна тъкан. Приемът на Аспирин е забранен 7 дни преди операция, тъй като повишава риска от кървене по време на и след операцията.

Възстановяване:
Пациентът може да се върне на работа след 7 дни до две седмици. Трябва да се избягват физически натоварвания през 1 месец. Кожата на третираните области трябва да се предпазва от слънчевите лъчи до 3 месеца след процедурата, с помощта на фотозащитни кремове.
Липосукция на анатомична зона