pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Лабиопластика

Лабиопластика
Половите органи при жената търпят промени - малките срамни устни стават по-големи от големите срамни устни и се променят по цвят - стават по-тъмни. Някои пациентки се травматизират, тъй като при полов акт изпитват подуване и болка в тази област, излишната кожа затруднява стимулацията на едни от най-силните ерогенни зони.
Тези изменения са поправими с помощта на естетичната хирургия.

Оперативна интервенция:
Лабиопластиката представлява ремоделиране на малките срамни устни - Отстраняват се излишните кожа и лигавица, като се редуцира обема и големината и се придава желаната форма на вътрешните лабии. Шевовете се извършват с резорбируеми конци, което не налага тяхното премахване.

Времетраене: от 1 до 2 часа.

Анестезия: Локална или обща според обема на интервенцията

Постоперативни ефекти:
Лек дискомфорт, оток, изтръпване, слаба болезненост, която се копира лесно с аналгетици. Временно понижена чувствителност в оперативната зона.

Усложнения: Инфекция, некроза, кръвонасядания, трайно намалена чувствителност в зоната на операция.

Възстановяване:
Пациентката е работоспособна след 7-10 дневен период на покой. Физическо натоварване, както и сексуален контакт е перепоръчително да се избягва през 1 м. след операцията. Не винаги естетичната генитална корекция може да реши някой от проблемите на жените. В тези случаи консултацията с психотерапевт е препоръчителна.