pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Миниабдоминопластика

Миниабдоминопластика
Ако желаете по-стегнат и плосък корем, то абдоминопластиката е подходящата за Вас процедура.

Ако причина за състоянието Ви е концентриране в коремната област на мастна тъкан, се извършва  липосукция. Когато е налице и излишък и от отпусната кожа, той оперативно се отсранява. Тази натрупана ”мастна престилка” е резултат на драстична редукция в теглото, а излишъка на кожа най-често е в резултат на неколкократни бремености.

Минипластика на корема – премахва се само кожно-подкожен излишък без откачането и преместването на пъпа. Белег около пъпа няма.

Оперативна интервенция:
Нарича се още хирургичен лифтинг на коремната стена. Премахват се излишните кожа и подкожна мазнина. Разрезът се позиционира в долната част на корема за да остане скрит в бельото. Предишните операции в областта на корема може да намалят ефекта  от абдоминопластиката. При жени, след цезарово сечение, оперативния цикатрикс може да бъдат позициониран по вече съществуващият. За подпомагане на изтичането на излишната кръв и флуид, може да бъде поставен дренаж.

Времетраене: Два  часа.

Анестезия: Най-често - обща, но може и епидурална.

Болничен престой: Необходим е престой в здравно заведение с разкрити болнични легла - между 1 и 2 дни.

Странични ефекти: Временно изявяващи се дискомфорт, болки, оток, кръвоносядания, променена чувствителност на кожата.

Постоперативни усложнения: Инфекция. Кръвоизлив. Некроза. Келоиди. Белодробна емболия.

Възстановяване:
Пациентът може да се върне на работа след 2 седмици. Физическо натоварване с участие на коремните мускули може да започне след 4 до 6 седмици. Избледняването на белезите отнема от 3 месеца до 1 година, понякога повече. Новата визия на стегнат и плосък корем ще се запази при условие че, поддържате фигурата и теглото си относително постоянни.