pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Горна и долна блефаропластика

Горна и долна блефаропластика
Очите са най-заинтригуващата и разкриваща част от лицето, те привличат вниманието  и разкриват нашите чувства.
Възрастовите промени за съжаление оказват голямо влияние на визията на очите. Набръчканата кожа на горните клепачи Ви кара да изглеждате тъжни и ядосани, а подпухналите долни клепачи уморени.

Оперативна интервенция
Блефаропластика се извършва  при отпуснати и провиснали горни и/или долни клепачи. Kозметичната операция на клепачите отстранява излишната кожа, тъкан и мазнина и торбички допринасящи за подпухналостта, както на долните, така и на горните клепачи. Чрез естетичната блефаропластика се цели отстраняване на торбичките на долните клепачи, излишъка от кожа и отпуснатата мускулатура на горните клепачи.

Времетраене
Пластика на горни клепачи - от 30 мин. до 1 ч. Трансконюнктивална пластика на долни клепачи - от 30 до 40 мин. Лифтинг на долен клепач - от 2 до 3 часа.

Анестезия
Локална анестезия в комбинация с интравенозна седация. Възможно е операцията да се извърши под обща анестезия.

Болничен престой
Операцията може да бъде извършена амбулаторно или в болнично здравно заведение при необходимост от обща анестезия.

Постоперативни отклонения
Дискомфорт, болки, оток, кръвоносядания, парене, сълзене от очите, отминаващи най-често до 1 седмица след операцията. Временно променена чувствителност на кожата на клепачите.

Рискове
Временно проявяващи се замъглено или двойно виждане. Инфекция. Кръвоизлив. Пигментации по кожата на клепачите. Асиметрия. Спад на мигления ръб на долния клепач. Сухота и дразнене в очите. Затруднено затваряне на клепачите. Приемът на Аспирин е забранен 7 дни преди операция, тъй като повишава риска от кървене по време на и след операцията.

Възстановяване
Отокът и кръвонасяданията преминават в границите на 1 до 2 седмици, рядко по-продължително. Завръщане на работа - след 5 до 7 дни. Контактни лещи могат да се поставят след 2 седмици. Физически натоварвания са допустими след не по-малко от 3 седмици.
Горна и долна блефаропластика