pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Увеличаване на бюста с импланти

Увеличаване на бюста с импланти
Една от определящите характеристики за красота, женственост и сексуалност на женската фигура е бюста. Операцията за уголемяването на бюста е предвидена да възстанови липсващ обем и да осигури повишаване на самочуствието и увереността. След тази интервенция, пациентките демонстрират съществено психоемоционално превъзходство.

Оперативна интервенция
Чрез тази хирургична интервенция се подобрява  формата и обема на бюста, чрез импланти от силикон или изпълнени с физиологичен серум. Имплантите се поставят в различни топографски зони -  зад млечната жлеза, зад гръдния мускул или по метода “двоен план”, при който част от импланта е зад мускула, част - зад жлезата. Последният метод се прилага по-често при отпускане на бюста след раждане. Оперативният достъп  играе важна роля за позиционирането на импланта. Разрезите се правят на места, където са малко видими – в областта на мамарната  гънка, около ареолата или в областта на подмишницата. Протезите могат да бъдат кръгли или анатомични. Кръглите протези са по-подходящи при жени с плосък бюст на широка основа, докато анатомичните са показани при жени с леко отпуснат бюст. Според височината на импланта се разделят на ниски, средно високи, високи и много високи.

Имплантите може да се използват за:
възстановяване на гърда след мастектомия.
уголемяване на естествено малки гърди
възстановяване на големината и формата на гърдите след бременност, кърмене и драстична загуба на тегло
постигане на симетрия при разлика в размера и формата между двете гърди

Превръзки: на 7-14 дни
Времетраене: 50-90 минути
Анестезия: Най-често-обща

Престой
Операцията може да бъде извършена амбулаторно или с престой до 2 дни в болнично здравно заведение.

Постоперативни ефекти
Временно изявяващи се дискомфорт, болки, оток, кръвоносядания, променена чувствителност на кожата на гърдите и на зърното. Болка за 3-4 дни, която успешно се контролира с медикаменти.

Възможни усложнения
Кървене, инфекция и недобро заздравяване на разрезите, промени в чувствителността на зърното и гърдата, капсулиране, разкъсване или протичане на импланта /ако имплантите са изпълнени с физиологичен серум/, риплинг на кожата.

Възстановяване
Пациентката може да се върне на работа след няколко дни. Трябва да се избягва физически кoнтакт с бюста /с изключение на прилаганите за подпомагане на възстановяването еластичен сутиен или лента/ в рамките на 3-4 седмици. Не се препоръчва да се спи по корем. Масажи на бюста започват след седмия ден, следвайки дадените  инструкции. Препоръчва се денонощно носене на поддържащ сутиен. Избледняването на белезите отнема от 3 месеца до 1 година. Белегът да не се излага на слънце или солариум до 6-ти месец от операцията.