pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Намаляване на ареолите

Намаляване на ареолите
Какво представлява намаляването на зърната?
Този тип интервенции целят ефективно да намалят размера и да постигне желаната форма и симетрия на зърната. Белезите обикновено се сливат с цвета на ареолата и стават трудно забележими.Тази операция може да се извърши самостоятелно под местна упойка, но често се съчетава и с други операции за промяна на обема и формата на гърдите.  Понякога неприятни промени в големината и формата на зърната се получават след отслабване или наддаване в теглото. Бременността също причинява промени в гърдите, като често една от тях е свързана с нарастване диаметъра на ареолата. Кърменето също може да причини нежелани промени.

Намаляване на ареолата
Това е процедура, която премахва излишната част от пигментираната кожа около зърното. След това кожата се зашива по специфичен начин. Остава незабележим белег около зърното по външния контур на ареолата.

Инверсия на зърното
Извършва се когато самото зърно лежи плоско или обърнато навътре към основата. Това състояние може да е вродено, но в някои случаи може да се развие по-късно в живота. Обикновено тази корекция  може да се проведе под местна анестезия. Най-често използваните процедури са:  прави се разрез, чрез който се повдигат ареолата и зърното, каналите се отделят и след това зърното се поставя в новата си позиция;  разрезът се прави в основата на зърното, а скъсените канали се отделят напълно, за да се коригира позицията на зърното.

Намаляване на зърното
Извършва се с цел намаляване на височината и широчината на зърното. Самата процедура се състои в отстраняване на част от зърното и пришиването на остатъчната част от него в тъкънта на гърдата. Може да се проведе под местна упойка.

Всяка от тези процедури може да се извърши самостоятелно или  да се съчетае с друга естетична интервенция.

Конкретни инструкции ще получите от Вашия хирург по време на Вашата консултация. Със сигурност е необходимо да спрете тютюнопушенето 6 седмици преди операцията. Също така не трябва да приемате определени лекарства (например Аспирин).

Като самостоятелна процедура тези операци могат да се направят с местна упойка.

Ще ви е необходима защитна превръзка поне седмица след операцията. Шевовете обикновено са резорбируеми и се резорбират за няколко седмици.  Упражненията, включващи бързо ходене, трябва да се избягват. Ако не изпитвате значителна болка, можете да работите от дома си още на следващия ден. Почивката, която ще трябва да си вземете е  една седмица, в зависимост от това каква е работата ви.  Тежко физическо натоварване трябва да се избягва 6 седмици след операцията.Макар и изключително редки, усложненията при тази операция (както и при всяка друга) са възможни. Какви точно са те ще можете да обсъдите с Вашия хирург по време на консултацията.