pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Повдигане на вежди - браулифт

Повдигане на вежди - браулифт
Това е хирургична интервенция за  симетризиране позицията на веждите при отпускането на кожата на лицето. При браулифта- веждите се повдигат , като се възстановява баланса между мускулите, леватори и депресори отговорни за движението и позицията на веждата. Разрезите обикновено са скрити в окосмената част на главата или веждата. Фиксирането на повдигнатите тъкани се осъществява чрез конци,  титаниеви винтове в подлежащата кост или фасция. Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Подобна е техниката на обработка на външния очен ъгъл за изглаждане на бръчките, като заедно с това може да се постигне промяна на формата на окото към бадемовидна и леко издължена, екзотична.

Браулифтът не може  да спре завинаги процеса на спадане на меките тъкани на лицето, но може  да го забави значително и да  симетризира анатомичните елементи в горната трета на лицето за значителен период от време.

Браулифтът може да се извършва само по хирургичен път и нехирургичните методи на подмладяване не водят до същия резултат като ефективност и продължителност.

Операцията продължава около 60 мин., като пациентът остава под наблюдение в клиниката за 24 часа. Противопоказано е, предоперативно използването на медикаменти свързани с удължаване времето на кървене и съсирване. При наложителната им употреба по медицински показания е наложително да уведомите вашият пластичен хирург.

Процедурата гарантира минимален оток и бързо възстановяване. Отокът на меките тъкани преминава за 2-3 дни. Пълното възстановяване е след 7-10 дни.

Когато се извършва в по-млада възраст резултатите са по-дълготрайни, защото тогава еластичността на тъканите е по-голяма. Моментът на тази намеса е строго индивидуален и се определя от спадане на веждите до степен, която не би могла да се третира успешно с неинвазивните процедури (изглаждане на бръчки, филъри, мезотерапия и др.). Най-често браулифтът се извършва при пациенти между 40 и 65 години.