pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Лифтинг на шията с пластика на платизмата

Лифтинг на шията с пластика на платизмата
Какво представлява лифтингът на шията – неклифт?

Това е хирургична процедура за подобряване на деформитета на шията резултат на увисване на кожата на лицето поради загуба на функционалността и структурата на кожата в следствие на възрастови промени. При лифтинг на шията се повдига увисналата кожа , излишъкът се отстранява, като се подобрява цервикоменталният ъгъл. Лифтинга на шията понякога налага и едномоментно прилагане на допълнителни процедури с цел по добър краен ефект – липосукция на мастни натрупвания, пликация и/или резекция на подлежащи повърхностни мускулни структури , резекция на част от подчелюстни слюнчени жлези, разрез в гънка под брадата. Белезите са скрити в кожни гънки зад ушите и окосмената долна трета на тила . Тази операция може да бъде съчетана и с друга естетична хирургия.

Неклифтът може да се извършва само по хирургичен път и нехирургичните методи не водят до същия резултат Операцията продължава около 90 мин. и се извършва под обща анестезия, като пациентът остава под наблюдение в клиниката за 24 часа. Противопоказано е, предоперативно използването на медикаменти свързани с удължаване времето на кървене и съсирване. При наложителната им употреба по медицински показания е наложително да уведомите вашият пластичен хирург. Следоперативно се налага хигиена на оперативните достъпи с антисептични разтвори за 7 до 10 дни. Необходимо е носенето на еластична превръзка за около 21 дни.
Операцията е с по-дълготрайни резултати при пациенти в началото на 50-те години, но може да се извърши и около 70-те години.
Лифтинг на шията с пластика на платизмата