pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Намаляване и повдигане на бюста

Намаляване и повдигане на бюста
Жените с непропорционално голям бюст често изпитват физическа болка и дискомфорт. Притежаването на големи и увиснали гърди води до емоционален дискомфорт и ниско самочувствие. Намаляването на гърдите може да бъде едностранно или двустранно. Подходящи пациенти за намаляване на гърдите са жени с относително нормално, стабилно тегло, чиито гърди са напълно развити.

Оперативна интервенция:
Редукционната мамопластика е хирургична процедура за намаляване на размерите и подобряване на формата на млечните жлези. Типичните симптоми, характеризиращи състоянието на жените, нуждаещи се от тази процедура са болки в гърба и шията и психологичен дискомфорт. Разположението и дължината на разрезите върху гърдите варират според разликата между изходния и желания им размер. Най-често те са позиционирани на границата на пигментираната кожа около зърното /ареолата/, вертикално от ареолата до гънката под гърдата и в гънката.

Времетраене: Два до четири часа

Анестезия: Обща анестезия

Престой: Операцията се извършва в здравно заведение с престой до 2 дни

Превръзки:  8-14 ден
След приключване на операцията, eластична превръзка или поддържащ сутиен ще минимизира отока и ще стегне гърдите. За подпомагане на изтичането на излишната кръв и флуид, може да бъде поставен дренаж.

Постоперативни ефекти:
Временно - дискомфорт, болки, оток, кръвоносядания. Временно или трайно променена чувствителност на кожата на гърдите и на зърното.

Рискове:
Развитие на груби белези и келоиди. Частична или цялостна некроза на ареолата и зърното. Некроза на кожни участъци. Асиметрия в позиционирането на зърната. Инфекция. Приемът на Аспирин е забранен 7 дни преди операция, тъй като повишава риска от кървене по време на и след операцията.

Възстановяване:
Пациентката може да се върне на работа след няколко дни до една седмица. Трябва да се избягват физически натоварвания в границите на 1 месец. Избледняването на белезите отнема от 3 месеца до 1 година, понякога повече.
Намаляване и повдигане на бюста