pinВиваклиник, 8240 Слънчев бряг
clockмай - септември: денонощно
clockоктомври - април: понеделник - петък от 9:00 до 17:00

Вива Клиник върна самочувстието на още едно младо момиче

Вива Клиник върна самочувстието на още едно младо момиче
*18-годишна пациентка беше изписана вчера след  успешна операция за намаляване на бюста, покрита от западноевропейска здравна застраховка

Намаляване на бюста или редукционна мамопластика е процедура, която се извършва за втори път в клиниката по пластична хирургия Вива Клиник. Процедурата представлява оперативно премахване на излишната мазнина в жлезите, жлезната тъкан и кожа, за да се постигне големина на гърдите, която да е хармонична спрямо останалата част от тялото и да се намали дискомфорта, който често е не само физически, но и с психологически измерения.

Гърдите на нашата 18-годишна пациентка – българка, живееща в Белгия, бяха редуцирани с по над 900 гр. всяка и въпреки това беше оставена собствена тъкан за размер на бюста: чашка „C” към „D”. Операцията беше извършена от д-р Регина Хатър, д.м. - председател на Българската асоциацията по пластична хирургия, и д-р Красимир Кенолов – пластичен хирург и основател на Вива Клиник.

„Вярваме, че всяко момиче на прага на своето пълнолетие заслужава да започне живота си на възрастен със самочувствие, за да върви уверено напред към мечтите си. Надяваме се, да сме помогнали поне малко за това“, заяви д-р Кенолов при изписването на младата пациентка, като й пожела крепко здраве и много успехи.  

Операцията на нашата пациентка беше покрита финансово по Западноевропейска здравна застраховка, сключена в Белгия,  след издадено направление от личен лекар и потвърждение на извършване на услугата по медицински показания от страна на Вива Клиник.

В случай че имате нужда от по-подробна информация oтносно интервенцията Намаляване на бюста и начините, по които услугата може да бъде финансирана, не се колебайте да се свържете с нас: dr.kenolov@gmail.com ; 089 999 58 68